Aanmaakblokjes waar je het warm van krijgt: vanbinnen & vanbuiten


Deze zomer gaan de barbecues en de avonden rond het kampvuur heel erg warm worden. En dan hebben we het niet enkel over het vuur, ook de sfeer zal opperbest zijn. De reden hiervoor? Ons nieuwste 37° product: de aanmaakblokjes. Het resultaat van een ontzettend eerlijke en fijne samenwerking tussen de cliënten van zorgcentrum Intesa, ontwerpster Karen Wuytens & bruggenbouwer Mamzel. 

Proces op maat

Ontwerpster Karen Wuytens staat samen met Mamzel aan de basis van dit project. Na grondige observatie en research ontwikkelde zij het productieproces van de aanmaakblokjes op maat van de werkende handen van Intesa. Het productieproces is zo opgebouwd dat iedereen zijn/haar steentje kan bijdragen aan het eindproduct naargelang zijn/haar mogelijkheden. Er komen verschillende deeltaken aan bod: van het snipperen van papier tot het verpakken van de blokjes in een mooi zakje. Het resultaat hiervan is een product dat volledig gemaakt werd door mensen met een lichamelijk en/of mentale beperking. Een product waar ze uiterst trots op zijn én terecht. Het allerbelangrijkste voor hen is werken met een doel: het afleveren van een nuttig product dat verkocht kan worden. Deze taak neemt mamzel voor haar rekening.

Vanbinnen & vanbuiten

De aanmaakblokjes zijn gemaakt van enkel resthout, gerecycleerd papier en paraffine. Door deze eenvoudige samenstelling zijn de blokjes makkelijk ontvlambaar waardoor het vuur snel warm zal zijn. Maar ook de menselijke warmte zal snel de hoogte in gaan door de liefde, de passie en het vuur van de makers. Die voel je opstijgen uit de vlammen. De kers op de taart: het gepersonaliseerde label met de naam van de maker op de achterzijde van de verpakking. Kortom; het belooft een warme zomer te worden! 

37°

37° is het label waaronder Mamzel handgemaakte producten uitbrengt. Door design en verkoop te koppelen aan een zinvolle dagbesteding van mensen die niet in het gewone economische circuit meekunnen, creëren we producten met veel menselijke warmte. Zo zijn er de 37° mutsen, gebreid door vrijwilligers. Daarnaast is er ook nog de boekenbuddy, gemaakt in het houtatelier van Huis in de Stad. De aanmaakblokjes vullen het rijtje aan!