De BoekenBuddy: 'Ieder zijn talent!'


Ben jij een fervent lezer? Heerlijk toch, knus in de zetel, met een dekentje in de tuin of vlak voor het slapen gaan. Of misschien neem je je boek wel graag mee in bad voor een echt me-time momentje? Speciaal voor de lettervreters onder jullie introduceren we de boekenbuddy, een handige tool die je boek openhoudt op de gewenste pagina's zodat jij ongestoord kan verdwalen in je favoriete schrijfsels.

Ieder zijn talent

Voor de productie van de boekenbuddy doet Mamzel beroep op het houtatelier van Huis in de Stad, een vzw waar personen met een mentale beperking terecht kunnen voor woon- en dagondersteuning. Je kent hen misschien beter onder de naam Berbendaal. In het houtatelier heeft elke persoon zijn eigen talent en dus specialiteit. Of het nu de mal overtekenen is of het uitzagen met de figuurzaag. De boekenbuddy gaat door vele handen en dat maakt het allemaal alleen maar mooier!

Samen meer. Meer samen.

De naam 'boekenbuddy' is een verwijzing naar het interne buddy-systeem dat Berbendaal voor sommige deelnemers hanteert. Bij moeilijke momenten zorgen de begeleiders voor de nodige ondersteuning. Dat kan gaan over interacties met anderen, drukke (overgangs-)momenten, ... Kortom, wanneer iemand hulp kan gebruiken. Samen kunnen we meer!

Geef je de boekenbuddy cadeau? Wij helpen je graag om er echt een warm geschenk van te maken. Download daarom hier de begeleidende brief. Veel liefs!

MET LIEFDE GEMAAKT... EN GEGEVEN?

Leuk voor onder de kerstboom, voor jezelf, als extraatje bij het geven van een boek of als 'zomaar' cadeautje!